Banki Finanszírozás

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

Éven belüli finanszírozási igényeid könnyen, gyorsan szeretnéd megoldani?

Igényeld a Széchenyi Kártya folyószámlahitelt, mely akár 25 millió Ft-ig terjedő hitelkeretével nyújt hatékony segítséget az egyéni vállalkozók, valamint a kis- és középvállalkozások számára, éven belüli finanszírozási igényeik kezelésére.

Miért előnyös számodra a Széchenyi Kártya 2?

A Széchenyi Kártya 2 egy kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, melynek célja, hogy az igénylők szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak, melyhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezessége kapcsolódik, a hitelkeret és kamat összegének 80%-a erejéig.

A Széchenyi Kártya 2 egyesíti a hitel és a bankkártya előnyeit:

Hitelkerete révén:

•        vállalkozásod kedvezményes kamatozású forráshoz jut, valamint

•        költségeket takarít meg, hiszen a szokásos kártya- és hitelkondíciók jelentős része ezen konstrukcióban nem kerül felszámításra.

 

Bankkártyája segítségével:

•        belföldön és külföldön egyaránt könnyen és gyorsan hozzáférhetsz hitelkeretedhez, készpénz nélkül vásárolhatsz, valamint bármikor készpénzhez juthatsz, továbbá egy főkártya mellett több társkártya is igényelhető,

•        aktuális számlaegyenlegedről bármikor információhoz juthatsz a Bank  bankjegykiadó automatáinál, az MobilBANKár igénybevételével és az  TeleBANKár rendszeréből. Emellett minden hónapban elszámolást küldünk teljes számlaforgalmáról.

 

Hogyan és mire lehet felhasználni a kártyát?

A bankkártyát és a használatának fedezetét biztosító hitelt a vállalkozás érdekében felmerült és elszámolható kiadások kiegyenlítésére lehet felhasználni – akár kártyával való fizetés, akár készpénzfelvétel, akár átutalás útján.

Mekkora összeget lehet igényelni?

A Széchenyi Kártya 2-höz kapcsolódó hitelkeret 500 000 Ft, illetve 1 000 000 Ft vagy annak egész számú többszöröse, de maximum 25 000 000 Ft lehet. A hitelkeretből a kártyabirtokos rész- vagy teljes összeget vehet igénybe, a visszatörlesztett összegeket pedig a futamidőn belül ismét felhasználhatja.

Futamidő és törlesztés

A hitel futamideje 1+1 év

•        Ha hitelkereted a futamidő végén nem kívánod megújítani (az első év után), a hitelt teljes összegben, az esedékes kamatokkal, díjakkal és költségekkel együtt a futamidő lejáratáig kell törlesztened.  Amennyiben a hitelt meg kívánod újítani az első év után, a lejárat napját legalább 45 nappal megelőzően kell az újraminősítéshez szükséges  dokumentumokat a Vállalkozó tagsága szerinti területi kereskedelmi és    iparkamarának vagy VOSZ irodának hiánytalanul átadnod. Természetesen a  Vállalkozó tagsága szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál vagy VOSZ  irodánál is figyelik a lejárati dátumot és a lejárat előtt erre levélben hívják fel figyelmedet. Amennyiben hitelkereted az első év után meghosszabbításra kerül, új szerződés nem kerül aláírásra, a már aláírt szerződés újabb egy évig érvényes.

•        Amennyiben hitelkereted meg kívánod emelni, szándékodat szintén a tagságod szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál vagy VOSZ irodánál kell jelezned.

A hitel futamideje alatt hiteltörlesztési kötelezettséged nincs!

A Bank minden naptári negyedév végén elszámolja a kamatot és megterheli azzal a vállalkozásod bankszámláját.

A hitelkeret kihasználtságának pontos, naprakész követése érdekében javasoljuk, hogy vedd igénybe SMS üzenetküldő szolgáltatásunkat, a MobilBANKár szolgáltatás keretében, amelynek segítségével minden bankkártya használatról, a bankszámlák forgalmáról, illetve egyenlegedről választásodnak megfelelően napi, heti vagy havi gyakorisággal tájékoztatást kaphatsz mobiltelefonon.

 

Széchenyi Forgóeszközhitel

Széchenyi Forgóeszközhitel termékkel a vállalkozásod készlet- vagy anyagfinanszírozását segítheted elő akár 3 éves futamidővel, 25 millió Ft-os hitel összegig, tárgyi fedezet nélkül.

Miért előnyös számodra a Széchenyi Forgóeszközhitel?

A konstrukció előnye, hogy nem csupán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt kifejezetten forgóeszközök finanszírozására alkalmas.

A maximális futamidőn belül Te határozhatod meg vállalkozásod számára az optimális futamidőt, így kívánságod szerint tervezheted vállalkozásod pénzügyeit. A finanszírozás alapja kizárólag a számlával igazolt nettó vételár lehet.

A hitel kombinálható a Széchényi Programon belüli termékekkel, így Széchenyi Kártya folyószámlahitellel is.

Mekkora összeget lehet igényelni?

Az igényelhető hitel 1 millió Ft-tól maximum 25 millió Ft-ig 100.000 forintonként emelkedő, így rugalmasan alkalmazkodik vállalkozásod finanszírozási igényeihez. A Széchenyi Forgóeszközhitel Konstrukció igénybevételével vállalkozásod szintén egy államilag támogatott kedvező kondíciójú hitelhez juthat.

Futamidő és törlesztés

A hitel futamideje

  • minimum 12 hónap
  • maximum 36 hónap

A tőke és kamat törlesztése havonta, lineárisan történik.

 

Széchenyi Beruházási hitel

A Széchenyi Beruházási hitel célja a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak megfelelő formában, hosszútávon történő finanszírozása ez által a beruházási kedv ösztönzése, a vállalkozások versenyképességének fenntartása. A finanszírozás alapja kizárólag a számlával igazolt nettó vételár lehet.

A kölcsön ÁFA finanszírozásra illetve hitelkiváltásra valamint kapcsolt vállalkozástól és a hiteligénylő vállalkozás tulajdonosaitól történő eszközvásárlásra nem fordítható.

A hitel kombinálható a Széchényi Programon belüli termékekkel, a Széchenyi Forgóeszközhitellel és a Széchenyi Kártya folyószámlahitellel is.

A Széchenyi Beruházási Hitel esetében az Igénylőnek a tervezett beruházás összköltsége min. 20%-ának megfelelő saját erővel szükséges rendelkeznie.

Mekkora összeget lehet igényelni?

Az igényelhető hitel 1 millió Ft-tól maximum 50 millió Ft-ig 100.000 forintonként emelkedő lehet.

Futamidő és törlesztés

A hitel futamideje

  • minimum 12 hónap
  • maximum 120 hónap

A tőke és kamat törlesztése havonta vagy negyedévente, lineárisan történik.

A termékhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezessége kapcsolódik, a hitel és kamat összegének 80%-a erejéig, továbbá minden esetben ingatlanfedezet bevonása szükséges.

 

Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel

A Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel (SZTM hitel) célja a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások által elnyert európai uniós forrásokhoz történő gyorsabb hozzájutását segíti elő, azok előfinanszírozásával, ezzel segítve a Vállalkozások beruházásainak mielőbbi sikeres megvalósítását.

A SZTM hitel célja a KAVOSZ Zrt. honlapján közzétett pályázatokon új vagy használt gép, berendezés, egyéb tárgyi eszköz beszerzéséhez vagy ingatlanvásárláshoz elnyert, vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozása, amennyiben a vásárlás egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében szerepeltetett végezni kívánt tevékenységhez.

A finanszírozás alapja kizárólag a támogatás lehívásakor is elszámolható költség lehet.

A hitel megkezdett beruházás esetén csak akkor nyújtható, ha azt a kapcsolódó pályázat nem tiltja.

A hitel kombinálható a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitellel is, amennyiben az Ügyfél nem rendelkezik a beruházás megvalósításához szükséges összes forrással.

A hiteligénylőnek rendelkeznie kell az adott pályázatban meghatározott minimum saját erővel, illetve a pályázatban írtaktól függetlenül a saját erő mértékének el kell érnie a beruházás összköltségének minimum 30%-át.

Mekkora összeget lehet igényelni?

Minimum 5 000 000 Ft, maximum a támogatási szerződésben meghatározott támogatás összege, de legfeljebb 50 000 000 Ft, a minimum és maximum értékek között 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet.

A hitel forintban igényelhető.

Futamidő és törlesztés

A hitel futamideje

  • Minimum 12 hónap, maximum az adott pályázatban, illetve támogatási szerződésben a pénzügyi elszámolás (záró kifizetési igénylés) benyújtásának végső határideje + 6 hónap, de legfeljebb 30 hónap.

A tőke törlesztése a támogatás folyósításából történik.  A kamatfizetés naptári negyedévente vagy havonta.

A termékhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezessége kapcsolódik, a hitel és kamat összegének 80%-a erejéig.

 

Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel

A Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel célja a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások által elnyert európai uniós támogatásokra kiírt pályázatok által előírt saját forrás kiegészítésének megfinanszírozása,  ezzel segítve azt, hogy a Vállalkozások önrész hiányában is belevághatnak beruházási céljaik megvalósításába.

Felhasználható a KAVOSZ Zrt. honlapján közzétett pályázatok keretében új vagy használt gép, berendezés, egyéb tárgyi eszköz beszerzésére vagy ingatlanvásárlásra indított beruházásokhoz szükséges önerő kiegészítésére, amennyiben a vásárlás egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében szerepeltetett végezni kívánt tevékenységhez.

A hitel megkezdett beruházás esetén csak akkor nyújtható, ha azt a kapcsolódó pályázat nem tiltja.

A hitel csak abban az esetben igényelhető, ha ugyanahhoz a beruházáshoz kapcsolódóan az Ügyfél Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitelt is igényel a Banknál.

A hiteligénylőnek rendelkeznie kell az adott pályázatban meghatározott minimum saját forrással, illetve a pályázatban írtaktól függetlenül a saját forrás mértékének el kell érnie a beruházás összköltségének minimum 30%-át.

Mekkora összeget lehet igényelni?

Minimum 3 000 000 Ft, maximum a beruházás összköltségének a saját forrással és az állami támogatással csökkentett összege, de legfeljebb 50 000 000 Ft, a minimum és maximum értékek között 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet.

Az igényelt hitel és hozzá kapcsolódó Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel együttes összege nem haladhatja meg az 50 millió Ft-ot.

A hitel forintban igényelhető.

Futamidő és törlesztés

  •  Ingatlanvásárlás esetén: minimum 13 hónap, maximum 120 hónap.
  • Gép-, berendezés vásárlása esetén: minimum 13 hónap, maximum 84 hónap.

A tőke törlesztése lineáris törlesztési mód szerint, havonta vagy negyedévente történik

Türelmi idő

  • 5 év alatti futamidő esetén: maximum 3 hónap
  •  5-10 éves futamidő esetén: maximum 9 hónap

A termékhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezessége kapcsolódik, a hitel és kamat összegének 80%-a erejéig, továbbá a  hitel fedezeteként magánszemély tulajdonában lévő ingatlan kerül bevonásra.

 Hogyan igényelhetőek a Széchenyi Program termékei?

Hívja a 70 420 9751 számot

 Jelen tájékoztató nem minősül nyilvános ajánlattételnek. A hitelt a bank az adósminősítés eredményének függvényében nyújtja.
A Bank a hitelbírálat során fenntartja a jogot, hogy a biztosítékul befogadható ingatlanok körét korlátozza.

Comments are closed.