A világ folyamatosan fejlődik, és az új technológiák megjelenésével – mint az online könyvelés – számos lehetőség nyílik az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételére. Az online könyvelés egy olyan megoldás, amely tömérdek előnyének köszönhetően egyre népszerűbbé válik a vállalkozások körében.

Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk az online könyvelés pozitívumait, és meggyőző érveket mutatunk be arról, miért érdemes ezt a megoldást választani a céged számára.

 

Először is tisztázzuk: Mi az online könyvelés?

Manapság szinte minden cég online számlázóprogramot használ a számlák kiállításához, és ez rengeteg előnnyel jár a régi papír alapú számlatömbhöz képest. Ennek köszönhetően könnyen hozzáférhetővé válnak az általunk kiállított számlák a könyvelőnk számára is.

De mi a helyzet a bejövő számlákkal, amelyek például a postaládánkban landolnak papíralapon? Vannak könyvelőirodák, amelyek még mindig elvárják ügyfeleiktől, hogy ők maguk rögzítsék be ezeknek a számláknak az adatait egy internetes felületen. Azonban mi nem javasoljuk ezt senkinek. Először is, nem a vállalkozás feladata számlákat rögzíteni és a könyvelőnek asszisztálni, másodszor pedig, többszörösen megnő a hibázás lehetősége. Ehelyett, küldd el a számláidat online! Erről a lehetőségről rögtön beszélni fogunk.

Vagyis, mi az-az online könyvelés? Amikor nem futkozol a könyvelődhöz nehéz számlakupacokkal, hanem mindezt online, egyszerűen és gyorsan elintézed.

 

Az online számlaküldés

Az egyik legegyszerűbb online számlaküldési mód, amikor a vállalkozás számlákért felelős személye egyszerűen beszkenneli a számlákat, lehetőség szerint egy minél gyorsabb géppel, majd e-mailen továbbítja azokat a könyvelő számára. Néhány könyvelőiroda lehetőséget biztosít az ilyen nagyteljesítményű gépek viszonylag olcsó bérlésére is.

Ez a folyamat hetente maximum 15 percet vesz igénybe. Gondolj csak bele, milyen egyszerű és gyors ez az alternatíva, utazgatás helyett számlakupacokkal a könyvelődhöz? Ráadásul, az eredeti számlák így nálad maradhatnak.

1-2 napon belül a könyvelő által felkönyvelt tételek már láthatóak lesznek egy jelszóval védett internetes felületen. Ez a felület bárhonnan, bármikor elérhető, így ha hirtelen szükséged lenne egy számlaadatra, itt könnyedén megtekintheted, akár az okostelefonodon is.

 

Az online rendszerből számos információ nyomon követhető

Nézzük meg, mik azok a fontos adatok, amiket az online rendszerből naprakészen el tudsz érni:

 

Online könyvelés árak

Nálunk az online könyvelésért nem kell plusz pénzt fizetni, ellentétben sok más könyvelőirodával, ahol ez a szolgáltatás általában díjköteles. Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinknek lehetőségük legyen kihasználni az online könyvelés előnyeit, és egyszerűen, kényelmesen intézni pénzügyeiket a digitális platformokon keresztül.

 

Az online könyvelés rengeteg előnye

Az online könyvelés előnyei egyre nyilvánvalóbbá válnak a modern üzleti világban. Gyors, kényelmes és hatékony megoldást nyújtanak a vállalkozásod számára. Emellett garantálja az adatbiztonságot és megbízhatóságot, miközben csökkentik a költségeket és lehetővé teszik a könyvelés bármilyen területről történő elvégzését.

Az adatok mindig naprakészek és könnyen elérhetők, így könnyebbé válik a pénzügyi döntések meghozatala. Az online könyvelés tehát számos előnnyel jár, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

 

Vegyük szemügyre kicsit alaposabban az online könyvelés előnyeit

Pontokba szedtük az online könyvelés pozitívumait, hogy áttekinthető legyen, miért érdemes erre a megoldásra váltani.

 

Gyors és hatékony pénzügyi adminisztráció

Az online könyvelés lehetővé teszi a pénzügyi adminisztráció egyszerűsítését és automatizálását. Könnyedén kezelheted a számlázást, az adóbevallást, és nyomon követheted a bevételeket, kiadásokat. Az automatizált folyamatok gyorsítják az adminisztrációt, csökkentik az emberi hibák lehetőségét, és időt spórolnak meg, amit más fontos üzleti tevékenységekre fordíthatsz.

 

Hozzáférés bárhonnan

Az online könyvelés lehetőséget ad arra, hogy bármikor és bárhonnan hozzáférj a pénzügyi adataidhoz. Internetkapcsolattal rendelkező eszközökről, például laptopról, táblagépről vagy okostelefonról könnyedén elérheted a jelszóval védett internetes felületet. Ez nemcsak az irodai rendet tartja karban, hanem gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a dokumentumokhoz, bármilyen időpontban és helyszínen.

 

Időmegtakarítás és kényelem a személyes találkozók csökkentésével

Az online könyvelés a kényelmet is magával hozza. Míg a hagyományos könyvelési módszerekhez személyes találkozókra és papíralapú dokumentumokra van szükség, addig az online könyvelés mindent online elérhetővé tesz. Nem kell aggódnod amiatt, hogy hogyan jutnak el a számlák a könyvelőhöz, vagy, hogy mikor zár be a posta.

 

Költségmegtakarítás

Az online könyvelés választása jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Nem csak azért, mert a mi irodánknál az online könyvelés ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos módszer, hanem, mert közben megszünteted az utazásra fordított költségeket. Így tehát mind pénzt spórolhatsz, mind időt takaríthatsz meg az online könyvelés alkalmazásával.

 

Környezetbarát

Az online könyvelési rendszer emellett környezetbarát is, hiszen nem szükséges felesleges papírokat nyomtatni, számlamásolatokat készíteni. Illetve, mivel nincs rá szükség, hogy autóval vidd el a számlákat, így csökkenthető a járművek által kibocsátott károsanyagok mennyisége, mellyel hozzájárulhatunk a levegőminőség javulásához.

 

Rugalmasság

Bármilyen méretű céghez alkalmazkodik, legyen az egyéni vállalkozás, mikro-, kis-, vagy középvállalkozás. Illetve, lehetőséget ad arra is, hogy több cég könyvelését egyszerre kezeld, ha szükséges.

 

Adatbiztonság és megbízhatóság

Az online könyvelési felületek általában szigorú adatbiztonsági intézkedéseket alkalmaznak, hogy biztosítsák az ügyfelek adatainak védelmét. Nem kell aggódnod az elveszett vagy megrongálódott adatok miatt sem. Emellett, a megbízható online könyvelő szolgáltatók profi csapatot foglalkoztatnak, akik naprakészen tartják a változó adózási előírásokat és biztosítják, hogy a könyvelésed mindig pontos és naprakész legyen.

 

Könyvelőválasztás területi korlátok nélkül

Az online könyvelés még nagyobb előnye, hogy nem vagy korlátozva a könyvelői szolgáltatók területi elérhetőségével. Bárhonnan választhatsz könyvelőt, az ország bármely területéről. Ez azt jelenti, hogy könnyedén megtalálhatod azt a szolgáltatót, aki a legjobban megfelel a céged igényeinek, és akár távolról is dolgozhatsz vele. Ezáltal több lehetőséged van a versenyképes árak és a magas minőségű szolgáltatások közül válogatni.

 

Készen állsz a pozitív változásra?

Ezentúl nem azért kell találkoznod a könyvelőddel, hogy átadd neki a számlákat, hanem azért, hogy adótanácsokat, költségcsökkentő ötleteket és vállalkozásszervezési segítséget kapj tőle!

Vegyél új irányt a hatékonyságért! Mi már régóta foglalkozunk online könyveléssel, és nem véletlenül! Ha szeretnél időt és pénzt megtakarítani, akkor keress minket és válts online könyvelésre!

Az ország bármely területéről ránk bízhatod céged könyvelését.

Képek: Unsplash

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?